Soho articulations

LOCATION / Electricity substation of the corner of Ganton Street and Marshall Street, Soho, London UK

TYPE / Building façade, public threshold

SUMMARY

Brief
From a choice of three London based façades, the task was set to create a series of articulations in addition or even subtraction from the chosen fačade. We were asked not to dwell on the current use of the building but to consider what it could one day be used for and how the proposed articulations would integrate into the building’s future.

Objective
An electricity sub station in Soho with a tall corrugated concrete façade was my chosen site. The initial idea for my project was to create an improved publicly accessible face to the building.

Proposal
To create a series of shaped windows by removing selected concrete panels from both façades, also to build a main entrance door into the building via the new raised walkway on Ganton Street.

Project Outline
The key concept behind the design on the articulations was influenced by work from Agnes Martin and Paul Klee combined.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: